Lancering platform omscholing.nl

27 augustus 2020
Lancering

Maandag 31 augustus werd het platform omscholing.nl gelanceerd. Omscholing.nl geeft iedereen de mogelijkheid om een gratis persoonlijk omscholingsadvies aan te vragen. Dit omscholingsadvies helpt bij het kiezen voor omscholing naar een kansrijk beroep dat past bij jouw interesses en competenties. Ook biedt omscholing.nl een rekentool aan waarmee je inzicht krijgt in voor welke subsidies met betrekking tot omscholing je mogelijk in aanmerking komt.

Door de coronacrisis wordt omscholing voor steeds meer mensen interessant. De werkeloosheid in veel sectoren toegenomen en zal deze in alle waarschijnlijk de komende tijd blijven toenemen. Waar in de ene sector een overschot aan personeel is, is er in de andere sector een personeelstekort. Dit maakt omscholing voor veel mensen een interessante optie om de kans op het vinden van een baan te vergroten.

Maar omscholing.nl is niet alleen relevant voor mensen die in de afgelopen periode hun baan hebben verloren. Ook mensen die bij hun huidige baan niet op hun plek zitten of bang zijn in de toekomst hun baan alsnog te verliezen kunnen op omscholing.nl terecht voor het aanvragen van een kosteloos omscholingsadvies of om inzicht te krijgen in de korting en subsidies waar zij recht op hebben met betrekking tot omscholing.

Het omscholingsadvies wordt volledig betaald door de overheid en valt onder de subsidieregeling van NL leert door. Op deze manier kan iedereen van 18 jaar tot de AOW leeftijd, die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt hier kosteloos gebruikt van maken. 

Terug naar overzicht