Driekwart van de mensen overweegt omscholing

10 november 2020

Uit de Omscholen Poll van de Nationale Beroepengids is gebleken dat ruim driekwart van de bevolking overweegt zich te laten omscholen. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat veel banen in gevaar komen.

Omscholen

Hulp voor werkgevers bij omscholing personeel

26 oktober 2020

Volgens VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen moet er hulp komen voor werkgevers die afscheid moeten nemen van hun personeel. Er moet een servicenummer komen dat zij kunnen bellen.

omscholing

Omscholing: mogelijkheden en valkuilen

07 oktober 2020

Met het nieuwe steunpakket van de overheid wordt er sterk ingezet op omscholing. In totaal wordt hier ruim 1 miljard euro voor uitgetrokken. Een goed begin, maar er zijn nog valkuilen volgens het UWV van Amsterdam.

omscholing

Minder kans op werk voor jongeren zonder startkwalificatie

07 oktober 2020

Jongen die zonder startkwalificatie school verlaten, hebben 10 jaar later aanzienlijk minder vaak een baan dan jongeren met een startkwalificatie.  Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS).

startkwalificatie diploma

Scholingsvouchers voor om- en bijscholing in Rotterdam

01 september 2020

Rotterdam wil een fonds van 50 miljoen euro voor het om- en bijscholen van mensen die in de bijstand zitten. Het is een van de nieuwe maatregelen die het stadsbestuur heeft gepresenteerd om de oplopende werkloosheid aan te pakken.

Scholingsvouchers Rotterdam omscholing

Campagne NL leert door van start

27 augustus 2020

Met de regeling NL leert door stelt de overheid 50 miljoen euro ter beschikking voor ontwikkeladvies en omscholing. Sinds 1 augustus 2020 kan iedereen een gratis ontwikkeladvies aanvragen.

Campagne NL leert door

Lancering platform omscholing.nl

27 augustus 2020

Maandag 31 augustus werd het platform omscholing.nl gelanceerd. Omscholing.nl geeft iedereen de mogelijkheid om een gratis persoonlijk omscholingsadvies aan te vragen. Ook biedt omscholing.nl een handige rekentool.

Lancering

Omscholing om werkloosheid tegen te gaan

31 augustus 2020

Door de coronacrisis neemt de werkloosheid in Nederland toe. Waar in de ene sector een personeelsoverschot is, heerst in de andere sector een tekort. Minister Koolmees zet daarom in op omscholing om de werkeloosheid te verminderen.

Omscholen werkloosheid